BREDBÅND

264 millioner kroner i bredbåndsstøtte fordelt: Mest til Viken, minst til Oslo

Pengene rekker til å skaffe rundt 15.000 husstander bredbånd med hastighet på minst 30 Mbit/s, mer om fylkeskommunen krever det.

Fylkene som har flest innbyggere i spredtbygde strøk uten tilbud om høyhastighetsbredbånd får relativt sett størst andel av potten som nå er delt ut. Her et bilde fra et spredtbygd strøk utenfor Torghatten på kysten av Helgeland.
Fylkene som har flest innbyggere i spredtbygde strøk uten tilbud om høyhastighetsbredbånd får relativt sett størst andel av potten som nå er delt ut. Her et bilde fra et spredtbygd strøk utenfor Torghatten på kysten av Helgeland. Foto: Håvard Fossen
Håvard FossenHåvard FossenJournalist
19. feb. 2021 - 15:26

Bevilgningene til bredbåndsstøtte pleier å følges av støtte fra kommune, fylkeskommune, dugnad og penger fra utbyggerselskapet. I tillegg kommer oftest et engangsbeløp fra hver husstand. Til sammen må disse yte minst 25 prosent av totalkostnaden ved et bredbåndsprosjekt, men i praksis kommer mer av pengene fra disse.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.