BREDBÅND

15.000 husstander har fått bredbånd for en milliard kroner

I 2021 er det bevilget 364 millioner statlige kroner til bredbåndsutbygging. Det utløste 648 millioner kroner mer til 15.000 husstander.

364 millioner statlige kroner til bredbåndsutbygging har i 2021 utløst det tredobbelte i lokal medfinansiering og utbyggernes egenandel. – Vi er imponert over mobiliseringen som nå gjøres av private, bredbåndsaktører, kommuner og fylkeskommuner for å gi alle et fullverdig bredbåndstilbud, sier direktør Pål Wien Espen i Nkom.
364 millioner statlige kroner til bredbåndsutbygging har i 2021 utløst det tredobbelte i lokal medfinansiering og utbyggernes egenandel. – Vi er imponert over mobiliseringen som nå gjøres av private, bredbåndsaktører, kommuner og fylkeskommuner for å gi alle et fullverdig bredbåndstilbud, sier direktør Pål Wien Espen i Nkom. Foto: Gunstein Myre, Nkom
Håvard FossenHåvard FossenJournalist
14. des. 2021 - 15:37

I tabellen lenger ned i saken presenterer Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) hvordan pengene fordeles på landets fylkeskommuner. Både myndigheter og aktører har lenge snakket om at det blir dyrt å nå de siste bredbåndskundene. Om vi fordeler de 1012 millioner kronene på 15.602 husstander, betyr det en kostnad på 64.873 kroner per husstand for å få bredbånd. 

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.