Debatt
Facebook sliter med å tjene penger, og aksjen har blitt halvert på børsen etter noteringen. Teleanalytiker John Strand kaster seg inn i debatten, og mener selskapet kan skaffe seg milliardinntekter ved å \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"ta en Skype\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\". Facebook omsetter i dag for omlag 4 milliarder dollar i året, og Strands anslag vil dermed løfte omsetningen med om lag 20 prosent. 

Wimax' største konkurrent er - Wimax

Wimax lanseres stort sett i markeder der bredbåndspenetrasjonen er lav og tilgangen til DSL begrenset. Teknologien møter sterk konkurranse fra mobilnett, skriver John Strand.

I dag er der mange operatører rundt om i verden som enten har lanceret eller som er ved at lancere forskellige udgaver af Wimax. Hvis man ser nærmere på disse så er der aktører der agere på markeder med lav bredbåndspenetration og begrænset adgangtil DSL.

Tilsvarende er der også Wimax operatører der agere på markeder hvor der er mange operatører som satser på WCDMA og LTE som deres mobile bredbåndsteknologi. En del af disse markeder har en høj bredbånds penetration og tilsvarende etveludbygget DSL netværk.

I Strand Consults nye rapport How can a Wimax operator survive in a world full of WCDMA analysere vi de forskellige markeder og senarier og konklusionen er meget klar den største trussel mod Wimax operatørerne er Wimax industriens evne til at lancere devices og finde strategiske partnere der kan være med til at skabe trafik i operatørernes netværk.

Forsiden akkurat nå

Til toppen