Strategidirektør Stig Myrmel i Enivest opplevde at wifi i stigende grad ble en flaskehals hos kundene. Selv om kundene fikk høyere båndbredde, kunne de ikke måle noe forskjell. Wifi-dekningen var for dårlig. (Bilde: Håvard Fossen, Insidetelecom.no)

Wifi-løsning for verden fra Sogn og Fjordane

Enivest i Førde er blitt en viktig partner for et norskutviklet system som lar bredbåndsleverandører styre wifi-løsninger i hjemmet.

Rundt halvparten av henvendelsene til kundeservice hos bredbåndsleverandøren Enivest i Førde handler egentlig om kundens wifi i hjemmet. Andre operatører i utlandet melder om enda høyere andel henvendelser til kundeservice som egentlig handler om wifi.

Det er noe av bakgrunnen for at det norske selskapet Eye Networks har utviklet administrasjonsløsningen Eyesaas Pearl i tett samarbeid med Enivest og Universitetet i Oslo.

– Vi leverer bredbånd, blant annet over fiber. Det vi har opplevd, er at wifi begynnte å bli flaskehalsen hos kundene. Selv om vi leverte mer båndbredde til kundene, opplevde vi tilbakemeldinger om at de ikke kunne se noen forskjell. Årsaken er dårlig wifi-dekning. Det er en utfordring for oss som vil selge mer bredbånd og nye tjenester til kundene våre, sa strategidirektør Stig Myrmel i Enivest under et seminar i regi av Eye Networks nylig.

Forsiden akkurat nå

Til toppen