Avtroppende konsernsjef Jon Fredrik Baksaas overlater roret til Sigve Brekke den 17. august i år. Baksaas skryter av Brekkes energi og engasjement som leder.

– Vil ha engasjerte medarbeidere

Det oste av energi og engasjement da Sigve Brekke mottok Telenor-folkets hyllest etter at utnevnelsen som ny konsernsjef var kunngjort.

Bildet som følger denne artikkelen, av dagens konsernsjef Jon Fredrik Baksaas og kommende konsernsjef Sigve Brekke illustrerer en av forskjellene mellom de to lederne: Baksaas med små fakter og Brekke som en mann med et talende og malerisk kroppsspråk.

Tiden får vise om forskjellene egentlig er så store mellom kongen og kronprinsen, som begge har hatt nøkkelroller i jobben med å øke antallet Telenor-abonnenter fra 15 til 200 millioner mellom 2002 og 2015.

Fengende

Det er lett å like Sigve Brekke ved første møte. Han svarer kjapt og greit på alle spørsmål, og gir til og med uttrykk for at han liker de spørsmålene han ikke hadde tenkt seg at han skulle få den dagen han signerte kontrakten som gjør han til konsernsjef.

Forsiden akkurat nå

Til toppen