Nkom kunne mandag presentere dekningstallene for Norge. 78 prosent av befolkningen har i dag mulighet for å skaffe seg høyhastighetsbredbånd. Det er en utvikling det statlige organet er godt fornøyd med. IKT-Norge tror ikke den positive utviklingen de siste årene kommer til å forsette. (Bilde: Broadnet)

– Vi nærmer oss et kritisk punkt

Det store flertallet av norske husstander har nå minst 100 Mbit/s, men lokale regler stikker kjepper i hjulene. IKT-Norge advarer myndighetene, som kanskje ser for optimistisk på utviklingen.

78 prosent av norske husstander har nå tilgang til bredbånd med hastighet på minst 100 megabit per sekund. Det kommer frem i en stor dekningsundersøkelse utført av Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom). 

Hovedkonklusjonen i undersøkelsen, som ble fremlagt torsdag, er at det er bedre tilgang til bredbånd over de ulike teknologiene som fiber, kabel og kobber enn det var for bare ett år siden.

– God utvikling

I fjor var tallet 73 prosent. Utviklingen i dekningsbildet er seksjonssjef Daniel Hegland i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet godt fornøyd med. 

Forsiden akkurat nå

Til toppen