Telenor, her representert ved dekningsdirektør Bjørn Amundsen og Teliasonera ved administrerende direktør Abraham Foss er åpenbart uenige om reglene for den forestående 1800 MHz-auksjonen. Her fotografert i kantina til Nkom i Lillesand, som har utformet de omstridte reglene. (Bilde: Håvard Fossen, Insidetelecom.no)

Utsetter kanskje 1800-auksjonen

OPPDATERT: Teliasonera har bedt Samferdselsdepartementet endre reglene for 1800 MHz-auksjonen. Det kan utsette auksjonen.

Mandag sendte Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) ut varsel om at registreringen av budgivere i den kommende auksjonen av ledige frekvensressurser i 1800 MHz-båndet er utsatt. Årsaken Nkom oppgir, er at Samferdselsdepartementet nå behandler en anmodning om endring av auksjonsreglene.

Selve auksjonen av de ledige ressursene på 2x15 MHz er opprinnelig planlagt å starte 9. november. Frekvensdirektør John-Eivind Velure i Nkom sier at det i dag er umulig å si om denne datoen holder. Det avhenger naturlig nok av hvor lang tid departementet vil bruke på å behandle anmodningen.

Fra Samferdselsdepartementets postjournal går det fram at det er Teliasonera som har anmodet om en endring av auksjonsreglene, noe kommunikasjonssjef Henning Lunde i selskapet bekrefter når vi snakker med han.

Forsiden akkurat nå

Til toppen