Telenor og Telia:

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor sier testen bekrefter deres erfaringer: at det er stor forskjell på ulike mobilers radioegenskaper. - Men uansett må vi bygge nett som gir de mobilene som kundene kjøper, best mulig dekning, slår han fast. .

– Vanskelig å gi kjøpsråd ut fra mobiltesten

Det viktigste er å kjøpe en mobil som støtter alle frekvenser og teknologier. Andre kriterier enn dekning er også viktige.

Den omfattende testen av 26 av de vanligste mobilene på det nordiske markedet etterlater strengt tatt ikke noe helt klart råd om hvilken telefon folk bør velge, selv om enkelte mobiler har dårligere mottaksforhold enn andre ved enkelte frekvenser og teknologier.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen har ikke fått lest rapporten når vi snakker med han, men får et kjapt referat fra undertegnede.

– Rent generelt er vi fornøyde om mobilene holder seg innenfor spesifikasjonene. Det er fint med slike rapporter for oss som jobber med dekning, men jeg er i tvil om folk flest klarer å forholde seg til alle de ulike resultatene, sier Amundsen.

Forsiden akkurat nå

Til toppen