Lederen for Telenor Common Operations, Øystein Mikkelsen i driftssenteret. Kartet til høyre viser status for basestasjoner i Ungarn, Serbia og Montenegro. (Bilde: Håvard Fossen, Insidetelecom.no)

Telenor med driftssenter for tre land i Ungarn

Fra sitt nokså spektakulære bygg i Ungarn skal Telenor drifte nettene i tre land. I Telenor Common Operations ser vi en endring av trenden med å sette ut oppgaver: Her er det snakk om «insourcing».

Med den ungarske statsministeren og den norske ambassadøren til stede presenterte Telenor blant annet sitt «Common Operations» i Budapest tirsdag. Driftssenteret skal styre Telenor-nettene i de tre landene Ungarn, Serbia og Montenegro, men det åpnes for å drifte også andre Telenor-nett.

Telenors fellesoperasjoner – som må være en god norsk oversettelse – er en interessant nyvinning i konsernet, som kan dra til seg driftsoppgaver fra andre deler av den europeiske virksomheten.

Ikke for andre operatører – nesten

Men først: I en kortfattet melding på Telenor Ungarns hjemmesider ved åpningen av senteret i oktober stod det å lese at senteret også siktet mot drift av andre mobiloperatørers nettverk.

Forsiden akkurat nå

Til toppen