Telenors Harald Krohg (t.v.) er ikke glad for at PT-sjef Torstein Olsen vil regulere tilgang til fiberen, men er fornøyd med at det ikke blir en prisregulering.

Telenor: Fiberregulering som forventet

Telenors Harald Krohg er ikke overrasket over PTs forslag til regulering av Telenor-fiberen. Men han liker dårlig at tilgang til kobber settes ned med ti kroner.

Telenors direktør for regulatoriske spørsmål og leder for grossistvirksomheten, Harald Krohg, understreker at han kun har fått lese et sammendrag av Post- og teletilsynets (PT) vedtak da vi snakker med han på mobilen mens han sitter i bilen på vei fra flyplassen på Gardermoen.

– Vår evne til å fortsette å investere i fiber framover, vil dra fordeler av å ikke få en prisregulering, men at vi heller blir pålagt å selge tilgangen på en ikke-diskriminerende måte, sier Krohg.

Ikke-diskrimenering, som er ordet PT bruker om det grossist-tilbudet Telenor skal bygge opp, betyr i grove trekk at Telenor må selge tilgang til fiberaksessene sine til sine egne selskaper til samme vilkår som de tilbyr konkurrentene. Det betyr at tjenesteleverandører som Telenors egen Canal digital og Telenor fiber, skal betale samme priser som eksempelvis Nextgentel og Altibox for samme tilgang til sluttbrukernes fiberaksesser.

Forsiden akkurat nå

Til toppen