Generalsekretær Per Morten Hoff IKT-Norge har fått tall på størrelsen og betydningen for norsk IKT-bransje. (Bilde: Varog Kervarec, Insidetelecom.no)

Telekom viktig for verdiskapningen

IKT-Norge har fått laget en rapport som tallfester næringens betydning for Norge. Telekom utmerker seg med stor vekst i produktiviteten.

Telenor Norge-sjef Berit Svendsen var en av flere inviterte som kommenterte rapporten da den ble lagt fram på BI i Nydalen utenfor Oslo mandag. At hun var bedt om å kommentere er naturlig, ettersom telekom sysselsetter 17.000 av de 100.000 direkte ansatte i IKT-sektoren.

Telekom står også for 22,5 milliarder kroner i omsetning og Telenor er utvilsomt det største selskapet i næringen i Norge, som også drar opp den formidable veksten i produktivitet som kjennetegner næringen.

Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge, peker på IKT-næringens betydning for å effektivisere og digitalisere andre bransjer, som alle vil bli påvirket av disruptive endringer fra Internett-basert virksomhet.
Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge, peker på IKT-næringens betydning for å effektivisere og digitalisere andre bransjer, som alle vil bli påvirket av disruptive endringer fra Internett-basert virksomhet. Foto: Håvard Fossen, Insidetelecom.no

Viktigst for andre sektorer

Men det er ikke IKT-næringens egen verdiskapning på 98,7 milliarder kroner i 2013-tall og dermed fem prosent av fastlands-BNP på 1995 milliarder kroner som er det viktigste for Svendsen.

Forsiden akkurat nå

Til toppen