Debatt
Arne Joramo er sjefredaktør i Inside Telecom.

Strukturell mediekrise

Jeg gråter meg ikke i søvn om en kopimaskin som Nettavisen må halvere staben, men nedlegging av gode nyhetsavdelinger er krise. Løsningen er felles selskaper mellom medie- og telebransjen, skriver sjefredaktør Arne Joramo.

 

Jeg var en hund etter kronikker. Lærte mye av dem i min ungdom. Vietnamkrigen hjalp meg å tenke kritisk og slutte å elske alt som kom fra Amerika. Lærer dagens ungdom like mye av 140 tegn på Twitter om Afghanistankrigen eller om det som skjer i Iran? Blir vi mer bevisste og klokere av det bombardement av informasjon og det vell av kanaler som omgir oss hver dag?

Fragmentariske glimt av informasjon

Jeg er redd mitt svar er nei, enda så intens mediestormen er. Jeg forstår Afghanistan dårligere enn Vietnam og jeg skjønner lite av det som skjer i Iran. Kan hende skyldes det at det meste jeg konsumerer i dag er fragmentariske glimt av en virkelighet få prøver å forklare eller sette i en sammenheng. Det gjelder også selve nyhetsdekningen. Nyhetsdekningen er blitt så mye kortere – kanskje bredere ettersom verden er blitt mindre, men mer fragmentarisk og mindre sammenheng og bakgrunn.

Forsiden akkurat nå

Til toppen