Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor tar noe selvkritikk, men mener samtidig det er flere aktører som har skyld i den manglende dekningen i norske tog.

Skifter mobilnett med et tastetrykk

Når Telenor nå bytter ut radiodelen av sitt mobilnett, kan de sitte i kontrollrommet og omdefinere basestasjonene fra GSM til HSPA eller LTE.

Dette er mulig fordi hardware-delen av basestasjonen allerede er klargjort for 2G, 3G og 4G. Antennene derimot, er ikke klargjort for 2,6 GHz i skrivende stund.

Teleavisen / Inside Telecom møter dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor for å drøfte selskapets holdning til den kommende frekvensauksjonen i 800-båndet og utskiftningen av mobilnettet.

Refarming av 900 båndet i rute

- Vi er i ferd med å flytte frekvenser på GSM mellom operatørene. Det har gått veldig bra og med svært få konsekvenser for våre kunder. Vi har hatt noen utfordringer når det gjelder båttrafikken utaskjærs, men  alle feilene som har oppstått når vi har skiftet frekvenser i GSM-båndet har blitt rettet opp i løpet av timer eller maks en dag, sier Amundsen.

Forsiden akkurat nå

Til toppen