Nokia Networks Agnieszka Szufarsha jobber med å utvikle 5G med teknologi som kan takle de tjenester vi i dag ikke vet vi vil bruke.

Ser 15 år inn i framtida

Neste generasjon mobilnett skal takle gigabit-hastigheter og svært lav svartid. I det hele tatt må de håndtere tjenester vi ikke kan forutse i dag.

– De nye mobilnettene må være så fleksible at de kan takle tjenester vi ikke kan se for oss i dag, sier Agnieszka Szufarsha i Nokia Networks.

En del av hennes oppgave i Nokia er å forutse utviklingen 15 år fram i tid, for at selskapet skal kunne utvikle teknologi for neste generasjon mobilnett som kan håndtere uforutsette utfordringer.

«Alt» knyttes til nettet

– Vi er nokså overbevist om at alt som vil ha nytte av å være knyttet til nettet vil bli det, enten det er kjøleskap eller klær. Og butikken din vil kanskje ha oversikt over innholdet i kjøleskapet ditt, slik at droner eller selvkjørende biler kommer med leveranser for å fylle opp kjøleskapet. Poenget er at vi vet at vi ikke kan forutsi måten nettverkene vil bli brukt på i framtida. Derfor må vi utvikle teknologi som gir svært fleksible nettverk, sier hun og forteller at Nokia forsøker å se 15 år fram i tid basert på dagens trender.

Forsiden akkurat nå

Til toppen