Sommerintervjuet:

Berit Svendsen nyter late dager ved den spanske middelhavskysten, før kursen går til hytta på Hvaler. (Bilde: Selfie)

Selv i ferien drasser Telenor-sjefen på to mobiltelefoner pluss PC

Antakelig er det kun i vannet at Berit Svendsen er helt av nettet.

Det holder ikke med én mobiltelefon. Ikke når man er leder for Telenors norske virksomhet, som også er telegigantens teknologiske utstillingsvindu for hele verden.

Nei, Berit Svendsen gjør som Apples ikoniske medgründer Steve Wozniak og sjonglerer to ulike mobiltelefoner. I tillegg er datamaskina aldri langt unna.

Berit Svendsen (53)

Administrerende direktør Telenor Norge.

Karrieren i Telenor startet som forsker i daværende Televerket tilbake i 1988. Senere fulgte en lang rekke lederstillinger, blant annet som divisjonsdirektør datatjenester, teknologidirektør og leder for forskningsavdelingen.

Svendsen tok siv.ingeniørstudier ved NTH (NTNU) og senere tilleggsutdanning innen økonomi og ledelse. Dermed er hun rødruss og teknolog som endte opp som næringslivstopp med blårussjobb.

Var en av de heteste kandidatene til å bli konsernsjef i Telenor, men den jobben gikk som kjent til Sigve Brekke.

Før hun ble Telenor Norge-sjef i 2011, ledet hun i tre år det internasjonale programvareselskapet Conax som lager løsninger for sikker distribusjon av digitalt videoinnhold på alle nett og plattformer. Conax hadde kunder i 85 land. Telenor solgte virksomheten for halvannen milliard kroner i 2014.

Forsiden akkurat nå

Til toppen