Symphony Xplorer E78 koster 370 kroner, mens telefonen bak, Huawei P9 Plus, koster over 6000 kroner. Det er mange forskjeller på disse to, men den mest avgjørende handler om batteritid. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Overraskende god mobil til 370 kroner

En telefon til 370 kroner er faktisk helt grei å bruke, hvis det fortsatt er liv i den.

Mobiltelefonene vi kjøper i Norge koster som regel nord om 3 000 kroner. Ofte snakker vi om det dobbelte av det igjen, dersom målet er inneværende Galaxy S, Xperia eller Iphone. Toppmodeller er vel og bra, men de siste årene har kvaliteten på billigere telefoner økt bratt. En telefon til 1 500 kroner kan være knallbra å bruke, men hvor billig kan det bli før brukeropplevelsen blir virkelig dårlig?

I forrige uke satte jeg igang en telefon til 370 kroner med mål om å bruke den så mye som mulig denne uka.

En smarttelefon til under 400 kroner

Den er enkel, og den liker ikke benchmark-apper så godt. Men den er helt grei å bruke, helt til batteriet tar slutt.
Den er enkel, og den liker ikke benchmark-apper så godt. Men den er helt grei å bruke, helt til batteriet tar slutt. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Til å snuse litt på det har vi fått tak i to av telefonene Telenor selger i fremvoksende markeder. Begge er merket med Symphony, og de koster henholdsvis 370 og 750 kroner, dersom vi regner om i norske priser. Den billigste er altså, såvidt vi vet, billigere enn alt du kan kjøpe av smarttelefoner i Norge, mens den dyreste ville hatt noen konkurrenter også her på berget. De fleste av dem med en eldgammel Android-utgave, eller Windows som operativsystem.

Forsiden akkurat nå

Til toppen