Leder i Telenor Objects, Johan Ivarson, sier de digitale trygghetsalarmene er tryggere enn de gamle analoge. Nå skal selskapet hjelpe Oslo kommune med moderniseringen. (Bilde: Telenor)

Oslo kommune digitaliserer 10.000 trygghetsalarmer

Telenor Objects får ansvar for 3500 brukere av trygghetsalarmer i Oslo kommune. Objects-sjefen tror på en tredobling av inntektene i 2015.

I dag finnes det rundt 80.000 trygghetsalarmer i bruk i Norge. I løpet av de neste årene skal alle digitaliseres.

Oslo kommune har flest trygghetsalarmer i landet, og er blant de aller første som tar fatt på oppgaven. Kommunen har gitt Telenor Objects jobben med å digitalisere alarmene.

Slik virker det

Trygghetsalarmtjenesten er en kommunal tjeneste som tilbys til eldre og pleietrengende som bor hjemme i egen bolig.

Tjenesten består av en trygghetsalarm plassert i boligen til brukeren, og et bemannet responssenter som tar imot alarmene.

På responssenteret sitter helsepersonell og svarer på alarmer. Når personalet på responssenteret svarer på alarmen, opprettes det en samtale med brukeren. Dersom brukeren trenger hjelp, for eksempel dersom hun eller han har falt, kontaktes hjemmesykepleien som reiser ut.

De fleste trygghetsalarmene i bruk i dag er basert på gammeldags, analog teknologi utviklet på 80-tallet. Helsedirektoratet anbefaler alle kommuner å oppgradere trygghetsalarmtjenesten til mer moderne og digital teknologi.

Telenor Objects har laget denne animasjonsfilmen som illustrerer fordelene med digitale trygghetsalarmer.

Forsiden akkurat nå

Til toppen