Høyres Torill Eidsheim sitter i transport- og kommunikasjonskomiteen i Stortinget, og er saksordfører for behandlingen av Digital agenda for Norge. Den skal til debatt 29. november, og i dette intervjuet peker hun ut hvor i innstillingen komitéen kommer inn på temaer som nasjonal roaming i mobilnettet og endring av måten bredbåndsstøtten tildeles, noe Inside Telecom tirsdag skrev var ute av instillingen. (Bilde: Hans Kristian Thorbjørnsen, Høyre)

Ønsker sterkere samspill mellom ekom-aktører

Saksordfører for digital agenda, Torill Eidsheim (H), sier komiteens forslag både vil kunne omfatte en mer målrettet bredbåndsstøtte og tiltak som krav om nasjonal gjesting.

Eidsheim sier komiteen etterlyser tiltak og insentiver for rask realisering av et helhetlig ekomnett som ivaretar sårbarhet og beredskap. Tirsdag omtalte Inside Telecom innstillingen fra Stortingets transport- og kommunikasjonskomité om digital agenda for Norge. Der skrev vi at det komiteen ikke sier, er at Eidsheims utspill om nasjonal gjesting og endring av Nasjonal kommunikasjonsmyndighets (Nkom) rolle i tildeling av bredbåndstilskudd, manglet i innstillingen. Det komiteen likevel sa De

Forsiden akkurat nå

Til toppen