Ny systemfeil i Helseplattformen – 62 pasienter er rammet

St. Olavs hospital varslet om en systemfeil allerede i august uten at Helseplattformen AS fulgte opp. Seks pasienter kan ha fått forsinket behandling.

St. Olavs hospital har sendt bekymringsmelding til Statens helsetilsyn etter at en ny systemfeil ble oppdaget i henvisninger i journalsystemet Helseplattformen.
St. Olavs hospital har sendt bekymringsmelding til Statens helsetilsyn etter at en ny systemfeil ble oppdaget i henvisninger i journalsystemet Helseplattformen. Foto: Gorm Kallestad/NTB
10. jan. 2024 - 07:28

Sykehuset sendte tirsdag en bekymringsmelding til Statens helsetilsyn, skriver de i en pressemelding på egne nettsider. Meldingen skyldes at en ny systemfeil ble oppdaget i henvisninger i journalsystemet Helseplattformen.

Feilen gjelder 62 pasienter henvist fra Helse Møre og Romsdal og Helse nord-Trøndelag til videre oppfølging ved St. Olavs hospital, skriver sykehuset, ifølge Adresseavisen.

– Alle pasientforløpene er gjennomgått. Seks pasienter har sannsynligvis fått forsinkelse i sin utredning/behandling. Disse pasientene er kontaktet og blir ivaretatt og fulgt opp av behandlingsansvarlig ved de respektive klinikkene, står det i pressemeldingen.

Feilen gjelder forløpspasienter, hvor samme eller flere henvisninger i det samme pasientforløpet er sendt til ulike avdelinger ved St. Olavs hospital. Systemet skal dermed ha oppfattet den ene av henvisningene som en duplikat, ifølge avisen.

EOS-utvalgets leder Astri Aas-Hansen har overlevert årsmeldingen til Stortinget, der den skal behandles.
Les også

E-tjenesten kritiseres for ulovlig innhenting: – Svært alvorlig

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.