(Bilde: Håvard Fossen, Insidetelecom.no)

NTV vurderer frekvensbehovet

Operatøren for det digitale bakkenettet i Norge, NTV, utreder nå sitt frekvensbehov i framtida etter konsesjonens utløp i 2021, etter at sterke krefter ønsker å gi deler av frekvensene deres til mobil.

Inside Telecom har tidligere omtalt at verdens radiokonferanse WRC-12 i fjor bestemte seg for at den øverste delen av frekvensene som i dag benyttes til digitale bakkenett skal allokeres på lik linje til DTT (Digital Terrestrial Television – bakkenettet) og mobile formål,med ikrafttredelse etter neste konferanse, WRC-15 i 2015. Fram til da vil det skje utredninger av spørsmålet.

– Sammen med Post- og teletilsynet (PT) har vi innledet et prosjekt for å se på hva vi kan klare oss med av frekvenser etter 2021, forteller administrerende direktør Trude Malterud i Norges televisjon AS.

Teknologien utvikler seg

I likhet med annen radioteknologi har teknologien bak det digitale bakkenettet gjennomgått en rivende utvikling de siste årene. Nylig ble  standarden HEVC – High Efficency Video Coding (H.265) spikret i ITU. Den gjør det mulig å halvere båndbreddebehovet og dermed levere flere kanaler i det digitale bakkenettet med samme spektrumressurser.

Forsiden akkurat nå

Til toppen