Nordic Broadband City Index 2014:

Telenor-sjef Berit Svendsen er ikke fornøyd med holdningen norske kommuner har til utbygging av teleinfrastruktur. Nå frykter hun manglende forståelse for denne infrastrukturens betydning skal komme i veien for utviklingen av nødvendige, digitale tjenester. (Bilde: Håvard Fossen, Insidetelecom.no)

Norske byer bremser utviklingen

Norske byer er gode på digitale tjenester, men dårlige på å tilrettelegge for utbygging av bredbånd. – Et paradoks, sier Telenor-sjef Berit Svendsen.

Det har gått to år siden Asker ble kåret til Nordens beste bredbåndsby. I år har forstadskommunen utenfor Oslo med 58.000 innbyggere falt til niendeplass på oversikten.

I 2014-utgaven av Nordic Broadband City Index er det to svenske kommuner, Linköping og Västerås, som topper oversikten. Beste norske kommune, Kristiansand, kommer først på tredjeplass. Byen beholder med dette plasseringen fra 2012.

Telenor, som står som bestiller av undersøkelsen gjennomført av Nexia, bruker anledningen til å peke på problemer selskapet støter på i sitt arbeid med å bygge ut bredbåndstilbudet i Norge.

Forsiden akkurat nå

Til toppen