Tidligere styreleder Svein Aaser i Telenor (til høyre) avviser påstanden om at kvinnelige kandidater ikke ble grundig vurdert forut for ansettelsen av Sigve Brekke som ny konsernsjef. (Bilde: Håvard Fossen)

– Noen fører kampanjer mot Telenor

Tidligere styreleder Svein Aaser mener noen sprer desinformasjon og fører kampanjer mot Telenor. Han fastholder at kvinner ble vurdert til konsernsjefstillingen.

Ifølge VG var ansettelsesprosessen som ført til at Sigve Brekke til slutt ble foretrukket som konsernsjef i Telenor i realiteten en skinnprosess.

Avisa hevder blant annet at kvinner aldri ble intervjuet om konsernsjef-jobben, og at de tre mest fremtredende, kvinnelige kandidatene – Hilde Tonne, Berit Svendsen og Kristin Skogen Lund – aldri ble reelt vurdert.

Tidligere styreleder Svein Aaser tar til motmæle mot påstandene, og gjentar i et leserinnlegg i Dagens næringsliv at kandidater av begge kjønn var med inntil det siste i prosessen. Aaser skriver også om en kvinnelig kandidat som han personlig hadde løftet fram, og som ble intervjuet i fellesmøte med rekrutteringsbyrå og styreutvalg.

Forsiden akkurat nå

Til toppen