– Budskapet fra teleselskapene er at de trenger å kunne levere nye tjenester raskere. De ønsker også å kunne eksperimentere mer med nye produkter. Lang tid før et produkt når markedet hindrer innovasjon, sa Junipers Nigel Oakley.

NFV – hvem går først?

Alle teleoperatører drømmer om å slippe dyre, spesialiserte bokser for alle funksjoner i nettene. Og de fleste vil at alle andre går først.

Det handler om SDN og NFV – programvaredefinerte nettverk og virtualisering av nettverksfunksjoner, som ble grundig debattert under konferansen Netevents i Faro i Portugal sist uke.

De to beslektede teknologiene, eller metodene, lover datasentrene hurtigere evne til å endre tjenester. Teleoperatørene ønsker å benytte NFV for å kunne benytte standardiserte servere heller enn de spesialiserte boksene til enkeltfunksjoner som de gjør i dag.

Kraftig vekst – bare ikke i kroner

Utgangspunktet – som de fleste innledere på alle konferanser har startet med de siste årene – er at trafikk og tjenester i nettene øker voldsomt, samtidig som inntektene fra kundene knapt øker i det hele tatt. Enkelte opplever nedgang i omsetning per kunde på grunn av konkurransen. Dermed er eneste løsning for operatørene å produsere billigere. På grunn av tøff konkurranse, er det minst like viktig å kunne levere nye tjenester langt hurtigere enn før.

Forsiden akkurat nå

Til toppen