Kjøpet av Tele2s norske virksomhet preger naturlig nok omtalen av siste kvartal for Teliasonera. Her er Tele2-sjef ArildHustad og Netcom-sjef August Baumann under pressekonferansen der kjøpet ble kunngjort. (Bilde: Håvard Fossen, Insidetelecom.no)

Netcom: Mest negative tall

Teliasoneras halvårsrapport viser nedgang i både omsetning, resultat og antallet kunder for den norske delen, altså Netcom og Chess.

Nedgang i antall abonnenter i forhold til samme periode i fjor, oppgis som hovedårsak til at inntektene sank 2,8 prosent siste kvartal for Netcom. Ebitda-marginen sank fra 31,1 til 30,6 prosent, hovedsakelig på grunn av økt salg av hardware.

På den positive siden noterer Netcom seg for en vekst på 15.000 abonnementer i løpet perioden fra april til juni.

Konsernsjef Johan Dennelind i Teliasonera tror kjøpet av Tele2 i Norge vil gi store synergieffekter.
Konsernsjef Johan Dennelind i Teliasonera tror kjøpet av Tele2 i Norge vil gi store synergieffekter.Foto: Varog Kervarec

– I begynnelsen av juli tok vi et viktig skritt i den retningen vi jobber mot, gjennom å kunngjøre kjøpet av Tele2s norske virksomhet. Transaksjonen passer godt inn i strategien og kommer til å styrke vår posisjon som nummer to i landet, forbedre vårt tilbud til kundene og skaper betydelige kostnadssynergier, sier konsernsjef Johan Dennelind i en kommentar til halvårsresultatet.

Forsiden akkurat nå

Til toppen