August Baumann, som er både administrerende direktør i Netcom og styreleder i Chess, leverer stabile tall på vegne av seg og sine moibilkolleger i Norge.

Netcom først med LTE

Torsdag viste Netcom sammen med Huawei fram det de kaller et kommersielt tilgjengelig LTE-nett til pressen. Vi fikk se hastigheter på 50 megabit/s i mobilnett.

 

Netcom har satt opp et ukjent antall basestasjoner i Oslo og ble med kunngjøringen sannsynligvis den første operatør i verden som er på lufta med LTE. Noe kommersielt produkt er likevel nettet ikke - for kundene. Det fins knapt nok modemer tilgjengelig ennå. Huawei-modemet som ble brukt under lanseringen i Netcoms lokaler torsdag, veide rundt 50 kilo og var på størrelse med en velvoksen bærbar datamaskin.

Vil være først

- Det vi viser fram i dag er en start på neste generasjons mobilnett, for å vise at vi er i gang. Det er ikke et ferdig produkt, sa Netcom-direktør August Bauman da han presenterte det nye nettet for journalister, sammen med en stor delegasjon fra Huawei. Den kinesiske elektronikkprodusenten er naturlig nok svært så opptatt av de første LTE-lanseringene i verden.

Forsiden akkurat nå

Til toppen