Netcom 20 år

Dekningssjef Tommy S. Johansen i Netcom foran mobilantennen på taket av hovedkontoret i Nydalen. (Bilde: Håvard Fossen, Insidetelecom.no)

To verdener møttes i 93

– Å drive et mobilnett er på samme tid ekstremt teknisk og ekstremt kommersielt. To veldig ulike fagmiljøer, teknolog-nerder og et proft markedsorientert miljø møttes i Netcom 27. september 1993.

Inside Telecom har benket seg ned sammen med dekningssjef Tommy Skogheim Johansen og kommunikasjonsdirektør Øyvind Vederhus i Netcom for å snakke om historien til selskapet som for alvor sprengte telemonopolet i Norge.

Ingen av dem var med fra starten, men Tommy, dagens dekningssjef, har tidligere vært leder for feltingeniørene nord for linja på Netcom-kartene. På disse var Norge delt i to langs ei linje som gikk fra Sognefjorden i vest til Dovre i øst.

Dekningssjef Tommy S. Johansen i Netcom med to av de første trykte dekningskartene.
Dekningssjef Tommy S. Johansen i Netcom med to av de første trykte dekningskartene. Foto: Håvard Fossen, Insidetelecom.no

Kan for mye?

Radiomannen Tommy Skogheim Johansen undres på om han kan for mye om teknikken i mobilnettet til å stille de rette kravene og spørsmålene.

Forsiden akkurat nå

Til toppen