Cisco-sjef John Chambers rapporterer nedgang i omsetningen, men mener selskapet og industrien står foran et nytt skifte som vil få opp omsetningen igjen.

Nedgang for Cisco

Ciscos omsetning i andre kvartal endte på 11,2 milliarder dollar, ned fra 12,1 milliarder i tilsvarende kvartal i fjor. Cisco Norge melder om 5 prosent økning i produktsalget.

Det har vært både spenning og frykt hos analytikerne foran nettverksgiganten Ciscos resultater for deres andre regnskapskvartal 2014, som ble avsluttet 25. januar.

Omsetningen endte på 69 milliarder kroner mot 74 milliarder kroner i andre kvartal 2013. Nettoresultatet endte på 1,4 milliarder dollar, mot 3,1 milliarder dollar samme periode året før. Nettoresultatet inkluderer en engangskostnad på 655 millioner dollar relatert til en minnefeil på enkelte produkter solgt i tidligere regnskapsår.

– Nå snakker alle med oss

Dette forhindrer ikke at Cisco-sjef John Chambers ser lyst på framtida. I en telefonkonferanse i forbindelse med resultatframleggelsen sa han at han følte som hensatt til 90-tallet, like før Internett og e-handel gikk fra å være en sak for teknologer til noe som berørte alle bedrifter.

Forsiden akkurat nå

Til toppen