Debatt

Mobil ransbølge i påsken

Siden 1983 har vi bedrevet datakommunikasjon via bærbare datamaskiner og modem i telenettet. Kvaliteten er blitt himmelropende bedre. Det har også innholdstilbudet, men dessverre også datamengden og prisene. Der jeg er nå, kostet en halvtimes oppkopling forleden meg 832 kroner!

1983 - anstendig
I 1983 veide data lite. Det var før Bill Gates m.fl. fant på å framstille også tekst i grafisk format. Jeg kunne overføre mine artikler via 300 bit/s akkustisk modem til vanlig telefontakst. Det gjorde jeg både fra USA,Frankrike og Spania med stort hell.

Og Internett var ikke oppfunnet og epost fikk jeg først noen år senere via x400-standarden. Det kostet vel kanskje en hunderlapp å overføre artikkelen.

2008 – uanstendig
I 2008 er jeg blitt vant til et annet nivå. Fortsatt overfører jeg mine artikler. Men jeg gjør det gjerne på følgende måte - akkurat som hjemme: Jeg starter Outlook på PCen. Jeg aktiverer mitt HSPA-innstikkskort med data SIM-kort. Jeg kopler meg på hjemmeserveren via VPN. Dermed laster mailen min ned det som er med vedlegg og det hele. Et par dagers innkommet mail veier gjerne 20-30 MB.

Forsiden akkurat nå

Til toppen