Telenor Norge-sjef Berit Svendsen fotografert utenfor selskapets utstilling i Barcelona. (Bilde: Telenors berit Svendsen mener det er viktig at Europa bruker 5G til å ta tilbake det teknologiske forspranget.)

Mer fart i mobilnettet til Telenor

Telenor lanserer nå det de kaller 4G++ i 12 byer og kan med det gi toppfart på 450 Mbit/s i mobilnettet. På menyen står også tale over wifi og tale over LTE.

Det var under en pressekonferanse under Mobile World Congress i Barcelona tirsdag at Telenor presenterte tre mobilnyheter som de kaller: «Tre steg nærmere 5G».

På vei mot femte generasjons mobilnett (5G), skal mobilbransjen gå flere trinn, og Telenor ligger langt foran de fleste operatører i Europa når selskapet nå øker hastigheten i nettet gjennom introduksjonen av 4G++, ruller ut tale over 4G-nettet og introduserer tale over wifi.

– I mangel av et bedre ord, bruker jeg evolusjon for å beskrive den rivende mobilnettutviklingen Telenor står oppe i. Vi investerer tungt og iverksetter effektive tiltak for å styrke mobilnettet. I løpet av 2016 og 2017 vil vi oppgradere mobilnettet i hele Norge slik at 4G blir tilgjengelig overalt der det er mobildekning i dag. De teknologier vi nå kommer med vil gi våre kunder langt bedre mobilopplevelser, sier administrerende direktør i Telenor Norge, Berit Svendsen.

Forsiden akkurat nå

Til toppen