Lader mobilen med radiobølger

Forskere har vist fram teknologi for å høste energien i radiobølger. Den kan lade mobiler eller gi strøm til sensorer på utilgjengelige steder. Effektiviteten er på linje med solceller.

Det er studenter og ansatte ved Duke University Pratt School of Engineering som har publisert resultater der metamaterialer benyttes til å høste strøm fra radiobølger. Metamaterialer er kunstige konstruerte materialer, i dette tilfellet billige materialer satt sammen av glassfiber og kobber.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ingeniørstudentene Alexander Katko og Allen Hawkes viser en bølgeleder med en enkel energi-høster av metamaterialer som gir nok energi til å drive den grønne LED-pæra.
Ingeniørstudentene Alexander Katko og Allen Hawkes viser en bølgeleder med en enkel energi-høster av metamaterialer som gir nok energi til å drive den grønne LED-pæra.Foto: Duke University

Lade mobilen?

Teknologien har ifølge forskerne en rekke mulige anvendelsesområder. I og med at de oppnådde spenninger på opp til 7 volt, er det teoretisk mulig å benytte den til å lade mobiltelefoner. USB-ladere leverer 5 volt. Utnyttelsen av energien i radiobølgene rapporterer de å være 36,8 prosent, på linje med effektiviteten i dagens solceller.

Forsiden akkurat nå

Til toppen