Kan ikke love å avdekke overvåkning

Avdelingsleder Einar Lunde i Post- og teletilsynet kan ikke love at de finner en måte å avsløre falske basestasjoner på for framtida.

Lunde kalte tirsdag inn mobiloperatører og Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) for å drøfte overvåkningen via falske basestasjoner som Aftenposten avslørte i Oslo i helga.

– Vi hadde en veldig fin diskusjon der vi fikk gått igjennom de faktiske forhold så langt som vi kjenner dem. NSM gikk gjennom det de har oppdaget av mulige falske basestasjoner, såkalte imsi-fangere, sier Lunde.

Avdelingsdirektør Einar Lunde i Post- og teletilsynets nettavdeling har samlet operatører og myndigheter for å finne ut om det er mulig å avdekke falske basestasjoner i mobilnettene.
Avdelingsdirektør Einar Lunde i Post- og teletilsynets nettavdeling har samlet operatører og myndigheter for å finne ut om det er mulig å avdekke falske basestasjoner i mobilnettene.Foto: Håvard Fossen, Insidetelecom.no

Leter etter tekniske løsninger

Hovedformålet med møtet var å snu hver stein for å vurdere om det rent teknisk sett er mulig å detektere og eventuelt avverge bruk av imsi-fangere til å overvåke bevegelser og trafikk i mobilnettene. Blant annet ønsket de å finne ut om det er mulig å se de falske basestasjonene fra systemene i mobilnettverket.

Forsiden akkurat nå

Til toppen