TDC/Get-sjef Gunnar Evensen ønsker å benytte kunderelasjonen til 1,3 millioner nordmenn for å tilby også mobiltelefoni, i tillegg til kabel-tv, bredbånd og fasttelefoni. (Bilde: Get)

Kampen om Get/TDC-kundene

Get/TDC i Norge har erklært at de vil tungt inn på mobilmarkedet i Norge. Teliasoneras kjøp av Tele2 gjør akkurat det mer sannsynlig.

Det norske mobilmarkedet er utvilsomt snudd opp ned etter Teliasoneras kjøp av Tele2, inkludert overføring av Tele2-nettet til Ice. Også på grossistmarkedet skjer det endringer. Telenor har vært regulert som dominerende aktør. Nå skal denne reguleringen vurderes på ny i et marked med helt andre styrkeforhold.

Teliasonera er nær jevnstore med Telenor i sluttbrukermarkedet og Ice kan ved hjelp av Tele2s infrastruktur og sin avtale om tilgang til Teliasonera-nettet, der de selv ikke har dekning, fungere som tilbyder i grossistmarkedet fra dag én.

Konsernsjef Carsten Dilling i TDC skriver at de uten tvil vil utvikle mobilforretningen sin i Norge.
Konsernsjef Carsten Dilling i TDC skriver at de uten tvil vil utvikle mobilforretningen sin i Norge.

TDC/Get vil tilby mobiltjenester

Som de fleste andre aktører i det norske mobilmarkedet, har Get og TDC flere ganger levert sine råd og kommentarer til Konkurransetilsynet. I sluttfasen av Konkurransetilsynets behandling av Teliasoneras kjøp av Tele2s norske virksomhet, skriver konsernsjef Carsten Dilling:

Forsiden akkurat nå

Til toppen