Avdelingsdirektør Gjermund Nese i Konkurransetilsynet har undertegnet brevet der Teliasonera/Netcom får beskjed om at de tiltakene de har foreslått, ikke er tilstrekkelig til å få godkjent oppkjøpet av Tele2s norske virksomhet. (Bilde: Marit Hommedal)

Ice med nøkkelen til Netcom-Tele2-fusjonen

Konkurransetilsynet plukker fra hverandre forslagene Netcom har kommet med for å få oppkjøpet av Tele2 godtatt. Det blir tydelig at Ice sitter med nøkkelen.

I et brev til Teliasonera plukker Konkurransetilsynet fra hverandre forslagene som skulle sukre pillen myndighetene må svelge før de aksepterer oppkjøpet av Tele2s norske virksomhet.

Som tidligere omtalt ser Konkurransetilsynet på oppkjøpet som en reduksjon av antallet operatører med eget nett fra tre til to, mens det er en uttalt målsetting fra myndighetene å ha tre mobiltilbydere med eget nett i Norge.

Uten betydelig kundemasse å fordele produksjonskostnadene på, regner ikke tilsynet Ice som en tredje operatør som vil bidra til konkurranse på mange år ennå. Det blir i brevet også tydelig at Ice sitter med nøkkelen til at oppkjøpet godtas.

Forsiden akkurat nå

Til toppen