Teknologidirektør Ruza Sabanovic er bygningsingeniør, men leder likevel teknologiarbeidet i Telenor Group internasjonalt - fra Fornebu. (Bilde: Håvard Fossen, Insidetelecom.no)

Hun leder digitaliseringen av Telenor i hele verden

Teknologidirektør Ruza Sabanovic leder en formidabel oppgave: Endre Telenor fra en tradisjonell teleleverandør til en digital tjenesteleverandør.

Under Broadband World Forum i London var et gjennomgangstema blant de store teleoperatørene, og da særlig de som sleper på arven fra televerkenes tid, at de ønsker forenkling av nettverkene. Og det helst før 5G er over oss, med en forventet ekstrem økning i antallet nettverkselementer og ditto feilkilder og administrative utfordringer for driften.

Det er eksempelvis årsaken til at BT vil ha en VDSL-versjon for de lange avstandene, i stedet for å bruke ADSL, som er utviklet for formålet. Driften blir mer strømlinjeformet med én teknologi.

Endring!

Og rask endring av selskapet i retning av digital tjenestetilbyder har vært Sigve Brekkes fokus siden han overtok stolen til Jon Fredrik Baksaas - når han har sluppet vekk fra CV-rot og Vimpelcom-korrupsjon, da.

Forsiden akkurat nå

Til toppen