Frekvensdirektør John Eivind Velure vet ennå ikke når 900 MHz-auksjonen skal avvikles. Dagens eiere av frekvensene , Telenor og Telia, har bruksrett på dem ut 2017. (Bilde: Håvard Fossen, Insidetelecom.no)

Har ingen dato for 900-auksjonen

Myndighetene har fortsatt ikke noen ny dato for frekvensauksjonen som skulle startet 1. juni. I stedet har de bedt om mer informasjon fra mobilselskapene.

I april ble det klart at auksjonen over frekvenser i 900 MHz-båndet som skulle finne sted 1. juni, ble forsinket på ubestemt tid.

Akkurat hvor ubestemt, var Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom), som har ansvaret for gjennomføringen, uklare på. Men man skulle ha kommet et langt stykke på vei innen nasjonaldagen var omme, fikk vi vite.

Elisabeth Aarsæther i Nkom lovte for mye da hun mente den nye auksjonsdatoen ville være klar før 17. mai.
Elisabeth Aarsæther i Nkom lovte for mye da hun mente den nye auksjonsdatoen ville være klar før 17. mai. Bilde: Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

– Vi vil ikke at det skal gå tapt mer tid enn nødvendig. Jeg er sikker på at vi har den nye datoen på plass før vi pynter oss til 17. mai, sa assisterende direktør Elisabeth Aarsæther til Inside Telecom 7. april.

Forsiden akkurat nå

Til toppen