Graveforskriften:

Statssekretær Bård Hoksrud og Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen varsler skjerpet holdning til kommuner som ikke følger de retningslinjer for graveregler som regjeringen har sendt ut. (Bilde: Håvard Fossen, Insidetelecom.no)

Skjerper tonen overfor kommunene

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen slår fast at det er en misforståelse at hver kommune skal kunne ha sine egne regler for graving av grøfter til kabler og rør. Nå gjelder frivillighet eller tvang.

Det var på et møte der Samferdselsministeren og hans statssekretærer Bård Hoksrud presenterte hva regjeringen har fått til hittil, og litt om hva de planlegger innen samferdselsområdet, at uttalelsen falt.

– Det er en misforståelse at hver kommune skal kunne ha sine egne regler for graving, sa Solvik-Olsen.

Selve pressekonferansen handlet i all hovedsak om infrastruktur, særlig vei, jernbane og havner, med tilliggende utfordringer for transportnæringen. Telekom-infrastruktur fikk i utgangspunktet et minutt eller to av den 45 minutter lange presskonferansen. Kanskje er det et tegn på at ministeren mener sektoren fungerer og sånn sett er positivt, men Inside Telecom etterlyste når teleplanen, som det jobbes med, vil være ferdig.

Forsiden akkurat nå

Til toppen