Teknisk direktør Sverker Hannervall i Teliasonera snakker i dette intervjuet om strategien de valgte i den norske frekvensauksjonen, utvikling av 5G og tale i 4G-nettene. (Bilde: Håvard Fossen, Insidetelecom.no)

– Gamblet rett i auksjonen

Teknisk direktør Sverker Hannervall i Teliasonera forteller at de antok at det var flere enn tre budgivere i frekvensauksjonen, og valgte rett strategi. Han snakker i dette intervjuet også om tale i 4G-nettene og utvikling av 5G.

Som de fleste av våre lesere er kjent med fikk Teliasonera 2x10 MHz i midten av 800 MHz-båndet under auksjonen 1. desember i fjor. Telenor og Ice-eier Lev Blavatniks Access Industries fikk 2x10 MHz hver. Tele2 vant ikke noe spektrum.

Nå forteller teknisk direktør Sverker Hannervall i Teliasonera at selskapet antok at det ville være flere enn de eksisterende operatørene involvert i budgivningen.

– Auksjonsformen som ble valgt i Norge var spesiell. Vi benyttet avanserte verktøy for å regne oss fram til budet vi til slutt la inn. En av forutsetningene vi la inn var at det kom til å være flere enn tre budgivere, sier Hannervall, som er veldig fornøyd med at selskapet fikk de midterste frekvensblokkene i 800 MHz-båndet.

Forsiden akkurat nå

Til toppen