Styreleder Svein Aaser (til høyre) sier han trekker seg fra vervet som styreleder i Telenor. Næringsminister Monica Mæland sier derimot at det er hun som fjerner ham. (Bilde: Håvard Fossen)

Fjerner Telenors styreleder

Næringsminister Monica Mæland fjerner Svein Aaser fra vervet som styreleder i Telenor. Årsaken er nye opplysninger i Vimpelcom-saken.

Næringsminister Monica Mæland uttrykte fredag manglende tillit til Svein Aaser som styreleder i Telenor, og Aaser måtte gå på dagen.

Formelt skjedde dette ved at Nærings- og fiskeridepartementet meddelte nominasjonskomiteen i Telenor at Aaser skal skiftes ut som styreleder.

Nærings- og fiskeridepartementet har meddelt nominasjonskomiteen i Telenor at Aaser skal skiftes ut som styreleder. Nye opplysninger i Vimpelcom-saken gjør at næringsminister Monica Mæland ikke lenger har tillit til Aaser.
Nærings- og fiskeridepartementet har meddelt nominasjonskomiteen i Telenor at Aaser skal skiftes ut som styreleder. Nye opplysninger i Vimpelcom-saken gjør at næringsminister Monica Mæland ikke lenger har tillit til Aaser. Foto: NHD/Martine Røiseland

– Jeg har ikke lenger tillit til Telenors styreleder, sier Mæland i en pressemelding.

Forsiden akkurat nå

Til toppen