Grafen viser mobilnettene i alle de nordiske landene. Det er lett å se når de norske operatørene slapp farten løs. (Bilde: Skjermdump/Ookla)

Farts-eksplosjon i norske mobilnett

Telenor: Hele fartsøkningen har kommet hos oss. Vi skjønner ikke hva Telia-kundene har fått.

Den siste Ookla-rapporten om fart i verdens mobil- og bredbåndsnett viser et realt oppsving i farten til norske mobilkunder.

Samtidig med at Telenor og Telia slapp fri farten i sine nett, ser vi at den totale gjennomsnittsfarten i norske mobilnett øker fra litt over 30 Mbit/s til 44 Mbit/s.

Mobilsjef Bjørn Ivar Moen i Telenor stusser over at Telia-kundene ser ut til å få samme fart som før konkurrenten innførte "fri fart".
Mobilsjef Bjørn Ivar Moen i Telenor stusser over at Telia-kundene ser ut til å få samme fart som før konkurrenten innførte "fri fart". Foto: Telenor

Særlig hos Telenor er fartsøkningen formidabel. Rapporten gjelder hele kvartalet fra juli til og med september. For halvåret som helhet vinner Telia hastighetsmålingene. Ookla ser seg imidlertid nødt til å poengtere at Telenor øker farten med 38 prosent fra august til september – altså når farten slippes fri.

Forsiden akkurat nå

Til toppen