Venstres Borghild Tenden argumenterte for norsk transatlantisk sjøkabel og alternativ fiberinfrastruktur. (Bilde: Venstre)

Digital agenda kritisert for passivitet

På tampen av et maratonmøte i Stortinget mandag ble regjeringens melding om digital agenda debattert – og kritisert for ikke å gi en klar retning.

Under årets PT-forum 4. juni uttrykte fornyingsminister Rigmor Aasrud håp om at debatten om digital agenda i Stortinget 10. juni ville føre til at flere politikere vil diskutere temaene IKT, bredbånd og mobil.

– Dette er grunnlaget for det vi skal leve av i Norge i tida framover. IKT finnes i alle bedrifter og trenger velfungerende bredbåndsnett, sa hun og takket bransjen for å bidra med milliardinvesteringer som gjør at «vi henger enda bedre sammen i Norge».

Mandag 10. juni drøftet Stortinget «Innstillingen fra næringskomiteen om digital agenda for Norge. IKT for vekst og verdiskaping». Etter en lang dag i Stortinget var det ikke akkurat en lang kø av politikere som diskuterte innstillinga, som for øvrig endte med å bli enstemmig vedlagt protokollen. Alle tilleggsforslag ble stemt ned.

Forsiden akkurat nå

Til toppen