Per Morten Torvildsen er teknologidirektør i Broadnet.

– Det er Telenor som forsinker moderniseringen

Telenor sier opp medarbeidere med bakgrunn i innføringen av tre års varslingsplikt ved enkelte kobbersentraler. Både Nasjonal kommunikasjonsmyndighet og konkurrentene er uenige i Telenors tolkning av regelverket.

Helt siden Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) slo fast at Telenor må varsle konkurrentene tre år i forveien før de fjerner konkurrentenes utstyr som er utplassert i sentraler som skal oppgraderes, har diskusjonen rast om hva som er konsekvensene av varslingsplikten.

Kort bakgrunn: Når kobbernettet skal moderniseres med G-fast-teknologi, kan det ikke, som i dag, stå utstyr fra flere operatører i samme sentral. I dag betaler operatørene som konkurrerer om kobberkundene for å installere eget utstyr i sentralene. Rene videreselgere, kjøper også transmisjonen av Telenor, mens Broadnet, som har et stort eget fibernett, ofte strekker egen fiber fram til sentralen.

Varslingsplikten er differensiert. I noen tilfeller er den seks måneder, i andre tilfeller er den tre år, sier fagsjef Kenneth Olsen i Nkom.

Forsiden akkurat nå

Til toppen