Debatt
Artikkelforfatter Håvard Fossen kan strømme både tv/video og radio via 4G-nettet på hytta med utsikt over Rondane. Hva skulle da motivere til å kjøpe dab-radio? (Bilde: Håvard Fossen, Insidetelecom.no)

Trenger vi dab?

Når FM-båndet slukkes i desember 2017 vet jeg hvor jeg vil hente radiosendingene fra: Internett. Mest på nettbrettet, mer og mer på mobil.

Jeg elsker radio. Har alltid gjort det og vil helt sikkert alltid gjøre det. Det er eneste medium der jeg kan bli klokere, få nyheter eller bli underholdt mens jeg vasker, lager mat, skrur på bilen (stadig oftere) eller maler huset (trengs veldig nå).

Dab gir helt sikkert uovertruffen radio, selv om de av mine venner som har tatt teknologien i bruk til stadighet klager over kvaliteten. Ikke når det virker, men der det er hull i dekningen. Det blir sikkert bedre.

Hva med fast- og mobilnett

Har nylig vært på frekvensforum hos Nasjonal kommunikasjonsmyndighet i Lillesand og lyttet til en entusiastisk Ole Jørgen Torvmark i Digitalradio Norge, som forklarte hvordan område for område skal slukke FM-båndet i 2017. Foredraget minnet veldig om presentasjonen av slukkingen av analog kringkasting noen år tidligere. Ikke så rart ettersom dab-folket er kloke nok til å trekke erfaringer fra akkurat den prosessen.

Forsiden akkurat nå

Til toppen