Debatt
Teknisk direktør Jon Christian Hillestad i Teliasonera ønsker seg sammenhengende spektrum og må nå forhandle med Telenor for å eventuelt få det til. Hvis ikke vil 4G+-teknologi etter hvert sannsynligvis kunne utnytte spektrum som ikke er sammenhengende. Her fra lanseringen av 4G+ i Kristiansand. . (Bilde: Håvard Fossen, Insidetelecom.no)

Telenor med verdens beste forhandlingsposisjon

Teliasonera og Telenor har tida fram til 20. januar til å forhandle seg fram til plassering i 1800 MHz-båndet. Teliasonera har allerede tilbudt seg å betale Telenors kostnader ved flytting.

Det ser ut til å være duket for en forhandling med svært ujevne parter når Teliasonera og Telenor skal finne ut av hvilken del av frekvensspekteret selskapene skal sitte igjen med etter 1800 MHz-auksjonen. Håvard Fossen, journalist i Inside Telecom, mener Telenor går inn i forhandlingene med Teliasonera med et overtak. Foto: Mediehuset Tek Teliasonera ønsker seg sammenhengende spektrum i frekvensbåndet, men kan bare få dette til dersom de får Telenor til å flytte sine frekvensressur

Forsiden akkurat nå

Til toppen