Debatt
Leder for Nasjonalt Breibandråd, Jan Heggheim og IKT-Norges Per Morten Hoff vil vekk fra definisjonen om fire Mbit/s som "grunnleggende godt bredbånd".

Tallet er ikke fire

Omstilling er en permanent tilstand. Skal ressursene utnyttes trenger vi god digital infrastruktur. 4 Mbit/s er ikke grunnleggende godt bredbånd, skriver Jan Heggheim og Per Morten Hoff.

  • Kommentarer (0)

Teknologiutviklingen taler for at den omtalte omstillingen i Norge ikke er en midlertidig situasjon, men en permanent tilstand. Skal en slik omstilling bli vellykket, er vi avhengige av en offensiv forsknings- og utviklingssektor, et fremtidsrettet utdanningssystem og villig kapital.

Men vi er også avhengige av å utnytte ressursene i landet som helhet. Vi trenger derfor god digital infrastruktur i hele landet.

Ekomplanen under debatt

Under Tek-konferansen (tidligere Telecruise) i Strømstad 23.-24. mai, vil regjeringens stortingsmelding om digital agenda og ekomplanen settes under debatt.

Statssekretærene Paul Chaffey og Reynir Jóhannesson, telelederne Berit Svendseni Telenor og Abraham Foss i Telia vil drøfte betydningen av og manglene i forslaget.

Forsiden akkurat nå

Til toppen