Debatt
Administrerende direktør Berit Svendsen i Telenor Norge tror LTE og rimelige smarttelefoner kan gi Internett til alle - også i utviklingsland. (Bilde: Telenor)

Internett for alle!

I dag har over halvparten av verdens befolkning fortsatt ikke tilgang til Internett. «Internett for alle» er Telenors overordnede ambisjon.

  • Kommentarer (0)

For 20 år siden var en mobiltelefon temmelig kjedelig hva gjaldt funksjonalitet. Det mest oppsiktsvekkende var at du i tillegg til å ringe også kunne sende tekstmeldinger. Mange kunder ble faktisk imponert når de oppdaget det.

Artikkelen ble første gang publisert på hanspetter.info – «bloggen» til Hans-Petter Nygård-Hansen.

Begrenset funksjonalitet gjorde at kampen i en periode stod om å gjøre mobiltelefonen så liten som mulig. Både Nokia og Ericsson hadde på slutten av 90-tallet mobiltelefoner som var så små og lette at man knapt kjente hvilken lomme den lå i. Var man en avansert bruker så forsøkte man seg på kalenderfunksjonalitet og små notatprogrammer. Rundt tusenårsskiftet var WAP det aller hotteste. WAP, for de som ikke husker det, var en internettleser tilpasset mobil. Den var enkel og det grafiske uttrykket var, forsiktig sagt, ikke all verden. En slags tekst-tv-tjeneste for mobil. Store mediebedrifter som VG lagde egne WAP-sider med nyhetsoversikter. Begrenset datahastighet i nettet, dårlige mobilskjermer og få grafikkmuligheter gjorde at WAP aldri tok av.

Forsiden akkurat nå

Til toppen