Debatt

Elefanten vil inn i porselensbutikken

Norgessjef Berit Svendsen i Telenor vil gi opp bredbåndsforumet og stoppe all modernisering av kobbernettet. Det er kanskje like greit at Telenor stanser sine planer, slik at andre aktører kan slippe til.

  • Kommentarer (0)

Norgessjef Berit Svendsen i Telenor vil gi opp bredbåndsforumet og stoppe all modernisering av kobbernettet dersom hun ikke får det som hun vil. Det er kanskje like greit at Telenor stanser sine planer! Da kan vi andre aktører i markedet få slippe til i kobbernettet på like vilkår som reglene faktisk beskriver, og så kan heller vi ta oss av moderniseringen og sikre høyhastighetsbredbånd til brukerne.

Sett fra resten av bransjen sin side så er Telenor sin fremgangsmåte ensbetydende med å slippe elefanten løs i porselenbutikken hvor absolutt alt blir knust – Telenor skaffer seg absolutt monopol i kobbernettet til fordel for egne salgskanaler.

Elefanten Telenor uttrykker at de er «ettertrykkelig lei av sendrektighet og manglende handlekraft på myndighetsnivå» og vil trekke seg fra forumet og stanse moderniseringen av kobbernettet. For oss som har vært i bransjen en stund er ikke det et spesielt overraskende utsagn når Telenor for en gangs skyld ikke får det som de vil. 

Forsiden akkurat nå

Til toppen