Debatt
John Strand i Strand Consult forventer at det blir skapt åpenhet rundt hva som faktisk skjedde i den mislykkede sluttspurten i forsøke på å fusjonere Teliasonera og Telenor i Danmark. . (Bilde: Håvard Fossen, Insidetelecom.no)

Derfor ble det ingen fusjon i Danmark

Hvorfor falt Telia og Telenors fusjon i Danmark til jorden, og hva er konsekvensene for det europeiske telemarkedet? John Strand spør og svarer.

Fredag morgen udsendte Telia og Telenor en pressemeddelelse, hvor de fortalte, at de havde trukket deres ansøgning, om at fusionere de resterende danske aktiviteter ind i et selskab. I forvejen var deres netværk fusioneret sammen i selskabet TT-Netværket P/S, som rent praktisk er det selskab, som producerer og leverer trafikken til henholdsvis Telia og Telenor i Danmark.

DG Connect og DG Competition

Det finnes to sentrale organisasjoner i EU på teleområdet – konkurransedelen DG Competition (Directorate General for Competition) som ledes av Margrethe Vestager, og DG Connect (Directorate General for Communications Networks, Content & Technology) som styres av Andrus Ansip og Günther Oettinger.  


Mens den ene har ansvaret for at konkurransen fungerer, har den andre ansvaret for at en rekke private aktører foretar de investeringene som sikrer at Europa og europeerne får adgang til den digitale infrastrukturen som utgjør fundamentet for det moderne samfunnet.

Forsiden akkurat nå

Til toppen