Debatt
Leder i Alcatel-Lucent Norge, Inge Dahl, forventer at tre trender vil øve sterk innflytelse på datanettverkene i 2016. (Bilde: Alcatel-Lucent)

De revolusjonerende nettverkstrendene i 2016

I år kommer datanettverkene til å påvirkes tungt av interkonnektivitet, automatisering og en omstilling fra capex til opex.

  • Kommentarer (0)

2015 markerte starten på en del ambisiøse utviklinger. Spesielt tingenes Internett og stordata har fått mye oppmerksomhet i ulike bedrifter, byer og industrier.  Kroppsnær teknologi er enda et eksempel på hvor individualisert teknologi har blitt. Uansett størrelse deler disse konseptene én egenskap: De er avhengige av et datanettverk av høy kvalitet som drives til det fulle 24 timer i døgnet.

Nå som vi beveger oss inn i 2016, tror jeg at det kommer til å være tre viktige trender som vil ha stor påvirkning på rollen og ytelsen til datanettverk:

  • Større interkonnektivitet som styrer megaprosjekter som smarte byer.
  • Økningen av automatisering, som blir realisert takket være nettverk med intelligente strukturer.
  • Og en omstilling fra capex til opex, fordi bedrifter i større grad oppmuntrer leverandørene sine til å tilby disse løsningene som tjenester i stedet for kapitalkostnader.
Leder i Alcatel-Lucent Norge, Inge Dahl, forventer at tre trender vil øve sterk innflytelse på datanettverkene i 2016.
Leder i Alcatel-Lucent Norge, Inge Dahl, forventer at tre trender vil øve sterk innflytelse på datanettverkene i 2016. Alcatel-Lucent

Kvalitetstjenester til alle borgere

Nettverket – den allestedsnærværende, elektroniske nettingen som kobler enheter til ressursene de søker etter eller leverer – er hjertet til alt som er digitalt. Det støtter helsevesenet, utdanning, gjesteopplevelsen på hotellet, og listen blir bare lengre og lengre.

Forsiden akkurat nå

Til toppen