Administrerende direktør Tom Guldberg i Cloudberry Mobile har kjøpt Nextnets 2x10 MHz i 2,6 GHz-båndet for å bygge Europas første operatørnøytrale mobilnett basert på småceller. (Bilde: Cloudberry, Insidetelecom.no)

Cloudberry kjøpte Nextnet-frekvensene

Det var småcelle-operatøren Cloudberry Mobile som kjøpte 2,6 GHz-lisensen fra Nextnet. Nå skal de bygge Europas første nøytrale, småcellebaserte mobilnett.

Medgründer og administrerende direktør Tom Guldberg i Cloudberry sier til Inside Telecom at intensjonen er å bygge Europas første operatørnøytrale mobilnett basert på småceller. Norge skal bli utstillingsvindu for selskapets internasjonale satsing.

Guldberg ønsker ikke å oppgi hva selskapet har betalt for frekvenstillatelsen, som Hafslund i 2007 kjøpte for 24 millioner kroner i en auksjon.

Bekreftelsen på at det er Cloudberry som er kjøper av frekvenstillatelsen fra Nextnet kom fordi slike handler må meldes til Post- og teletilsynet. Handelen må også godkjennes av tilsynet, men fordi dette ikke er en handel som påvirker konkurransen, ser frekvenssjef Geir Jan Sundal i tilsynet ingen grunn til at ikke kjøpet vil bli godkjent. Det skjer om kort tid.

Forsiden akkurat nå

Til toppen