Ice-sjef Eivind Helgaker starter 19. august utskiftningen av utstyret i rundt 560 basestasjoner. Alle kunder får nytt modem, men kan være nødt til å bruke både gammelt og nytt modem om de reiser mye rundt de åtte-ti ukene utskiftingen fra CDMA til LTE foregår. . (Bilde: Håvard Fossen, Insidetelecom.no)

Bytter ut hele mobilnettet på åtte uker

Om rundt ei uke starter Ice oppgraderingen av 560 basestasjoner i sitt mobilnett. Testene i Årdal og Trysil viser 35 Mbit/s i 450 MHz-båndet alene.

Ice-sjef Eivind Helgaker liker godt resultatene fra pilottestene av LTE/4G i 450 MHz-båndet i bygdene Årdal og Trysil. I Trysil ble en av de sju basestasjonene også utbygd med LTE i 800- og 1800 MHz-båndene. De to bygdene er de første som har skiftet fra CDMA til LTE for det rene mobilt bredbånd-nettet til Ice.

– Det viktigste for oss var å sjekke at dekningen ble lik det vi hadde med CDMA-teknologien, og det fikk vi bekreftet i testene, sier Helgaker.

35 Mbit/s i 450-nettet

Han er godt fornøyd med at ytelsen til kundene har ligget på mellom 20 og 30 Mbit/s med toppfart rundt 35 Mbit/s. Det er svært nær den teoretiske maksgrensen på 37 Mbit/s, som er det som er mulig å hente ut fra de fem megahertzene med båndbredde selskapet har å rutte med i 450 MHz-båndet.

Forsiden akkurat nå

Til toppen